Disk/baze/mediji spašavanje

Comments are closed

Spašavanje podataka – data recovery je postupak kojim se kopira sadržaj medija kojem nije moguće pristupiti na uobičajen način.

U trenutku kada shvatite da je došlo do kvara medija na kojem su sačuvani vaši podaci, potrebno je prestati sa svim aktivnostima vezanima uz taj medij te potražiti pomoć stručnjaka kako bi se spriječila daljnja oštećenja i povećala vjerojatnost spašavanja podataka.

Spašavanje podataka s neispravnih HARD DISKOVA (logički kvar, neispravna elektronika, nečitljivi dijelovi diska, neispravne glave, neispravan motor, oštećenja firmware-a).
Ako imate neki od navedenih modela diskova: Seagate 7200.11, 5400.4, ES.2 ili DiamondMax 22 hard te čujete da hard disk radi a računalo ga ne prepoznaje, mi vam s 95%-tnom sigurnošću možemo osposobiti jeftinije od bilo kojeg servisa za spašavanje podataka.

Spašavanje podataka s ostalih neispravnih medija (RAID sistemi, tape drives, CD/DVD, floppy disk, USB flash memorije, memorijske kartice).

Spašavanje podataka iz BAZA PODATAKA i E-MAIL-ova (SQL Server, Exchange Server, Access, Outlook, Outlook Express).

Uklanjanje ili ponovno postavljanje zaboravljenih ili izgubljenih lozinki.

Duljina spašavanja podataka ovisi uglavnom od veličine diska ili medija i količine potrebnih podataka, ali obično je to par dana. Najčešći problem je nestanak particija pa prvo treba pokušati vratiti kompletnu particiju izmjenom podataka o strukturi diska. Ako to ne uspije, ide se na pretraživanje cijelog diska i kopiranje podataka na drugi disk.
Ako se podaci izbrišu, što se manje radi s diskom poslije toga, veće su šanse za povratak izgubljenih podataka. Dovoljno je da kopirate podatke na drugo mjesto pa da oni prepišu one izbrisane i više ih nije moguće spasiti. Zato važi zlatno pravilo: ako ste izbrisali podatke, nemojte koristiti hard disk, već se odmah obratite Tri-os servisu.

Comments are closed.

profesionalna kompjuterska pomoćza hitnu intervenciju nazovite 091/7538-611 ili 095/846-3549