Laptop – kompletan servis

Comments are closed

          Dijagnostika kvara laptopa i dijagnostika komponenata

          zamjena ekrana (displaya)

          zamjena tastature

          zamjena hard diska / kloniranje hard diska na SSD / spašavanje vaših podataka

          upgrade radne memorije (RAM)

          zamjena ventilatora i hladnjaka

          popravak konektora za punjač / originalni i zamjenski punjači

          rješavanje svih problema oko pregrijavanja

Prevencija kvara  čišćenje laptopa od prašine i zamjena termovodljive paste

Ako primijetite da je vaš prijenosnik mnogo sporiji nego inače, ventilator bruji glasnije nego do sada i samo kućište računala se na dodir grije jače nego obično ili se pak računalo gasi uslijed termalne zaštite, molimo vas da odmah reagirate i obratite nam se s punim povjerenjem. Vrijeme je za kompletan servis vašeg prijenosnika, temeljito čišćenje od prašine i zamjenu termovodljive paste koja se nalazi između čipova na matičnoj ploči i hladnjaka čipova. Time ćete izbjeći velike i često neisplative popravke u slučaju kvara matične ploče, čija vrijednost često nadmašuje vrijednost cijelog prijenosnika. Vjerujte nam, kontinuirano pregrijavanje čipova u vašem prijenosniku sigurna je smrt za matičnu ploču vašeg ljubimca.


Ovisno o modelu laptopa, zahvat može biti jednostavniji ili kompliciraniji. Neki modeli imaju lakše dostupne ventilatore, dok je kod većine modela potrebno rastaviti kompletno kućište i izvaditi matičnu ploču da bi se doprlo do hladnjaka i ventilatora.


 

Na slici je primjer neočišćenog hladnjaka. Uslijed usisa prašine iz zraka stvara se sloj najsličniji “deki” koji sprečava protok zraka između ventilatora i hladnjaka te izaziva probleme s pregrijavanjem računala.

Naša je preporuka da radi produljenja radnog vijeka vašeg laptopa redovno čišćenje obavite minimalno jednom u 18 mjeseci.

VAŽNO: Molimo, ne pokušavajte ispuhivati svoj prijenosnik komprimiranim zrakom ili kućnim usisavačem, najvjerojatnije ćete napraviti još veći problem i potpuno blokirati lopatice ili ležište ventilatora grudicama prašine pa se laptop uopće neće hladiti. Prašina koja se nakupi između hladnjaka i ventilatora ima gustoću veću nego vata pa se ne može ispuhati odnosno upuhati zrakom kroz male proreze na kućištu.

 

Čišćenje laptopa obuhvaća:

– čišćenje hladnjaka i ventilatora od prašine

– čišćenje kućišta laptopa od prašine

– stavljanje nove termovodljive paste visoke kvalitete

– ugradnju novog ventilatora ili hladnjaka u slučaju oštećenja

– testiranje laptopa nakon sastavljanja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

profesionalna kompjuterska pomoćza hitnu intervenciju nazovite 091/7538-611 ili 095/846-3549